Start > Om oss

Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård är lugnet aldrig långt borta. Här blir det unika mötet mellan människor lika naturlig som skärgårdens enkelhet.

Arkö lotsutkik är en historisk plats. Kursgården ägs av Sjöfartsverket och sedan årsskiftet 2016-2017 används den endast för interna utbildningar och konferenser. 

Lugn och avskildhet

Arkö kursgård ligger i Östergötland, alldeles där Arkösunds skärgård börjar. Här ges tillfälle att vara tillsammans i en avskildhet som skapar lugn vilket ger möjlighet att fokusera, samtidigt som alla bekvämligheter finns inom räckhåll. Från Norrköping åker man med bil ungefär 45 minuter över Vikbolandet fram till Arkösund. Trakten är välkänd i seglarkretsar för här anordnas ofta olika tävlingsevenemang.

Till Arkö är det fem-tio minuters båtresa. Självklart är det Sjöfartsverkets personal som kommer och hämtar vid kajen i Arkösund. Storleken på sällskapet avgör vad för slags båt det blir; kursgården har en egen liten flotta och vid behov används också de lokala passagerarbåtarna.