Start > Om oss > Arkö kursgård

På Arkö kursgård finns dagsfärska tidningar, tv och internet men vår erfarenhet är att man hellre väljer att njuta av naturen, av utsikten och av havet. Varma årstider tar du helt enkelt med dig kaffekoppen ut på bryggan och njuter av stillheten.

Dra på dig badrocken och belöna dig efter en dags arbete i den varma badtunnan under stjärnhimlen. Både bastu och badtunna ligger på en brygga alldeles vid havet med en svårslagen utsikt mot solnedgången. Några få steg från bastun kan man svalka sig i Östersjöns vågor.

Utanför konferensrummet kan ni också ägna er åt fiske från roddbåt, yxkastning, spela boule, kubb eller krocket. Eller varför inte helt enkelt ta en löptur eller långpromenad i den sagolika skogen?

Kursgården har också ett välutrustat motionsrum och sällskapsrum med biljardbord.

Rundtur och utflykt med båt

För den som uppskattar sjölivet anordnar vi utflykter med båt för hela konferensgruppen. Det kan vara en rundtur i skärgården där skeppare ingår och picknick-korg får ni med er.

Fyll lungorna med skärgårdsluft på Kopparholmarna. Vi tar er dit med en kort idyllisk båttur och skickar med fikakorgen. Runt omkring Arkö finns flera små pärlor som man lätt kan nå med en kortare båttur. Åk iväg på äventyr och hitta på lite lekar -det blir inte bara en nyttig samarbetsövning utan även ett personligt minne.

Har du lite mer tid kan vi rekommendera en tur med den ordinarie skärgårdslinjen. Från Arkö kommer du ut till Aspöja, Lammskär, och Harstena under sommarsäsongen. Där kan man byta linje och ta sig ända ner till Gryts skärgård.