Farledsprojekt

I Sjöfartsverkets uppgift ingår att inrätta och hålla miljöanpassade och säkra sjövägar som tillgodoser sjöfartens behov. Härigenom ska sjö- och miljöolyckor förhindras.

Målet är att antalet incidenter och olyckor som beror på farledshållningen ska vara noll. För att klara det krävs det kontinuerliga insatser för att förbättra farlederna och öka säkerheten för fartygen som trafikerar dem.

Sjöfartsverket driver tillsammans med hamnar, kommuner och andra myndigheter flera farledsprojekt i syfte att öka säkerheten och anpassa farlederna till moderna fartygsflottor.

Under de senaste åren har insatser gjorts för att förbättra farlederna in till bland annat Göteborg, Stockholm, Norrköping, Malmö, Trelleborg och Gävle. Närmast på tur står Mälaren och Luleå.

Genom att klicka på bilderna nedan eller i menyn till höger kan du läsa mer om aktuella och nyligen avslutade farledsprojekt.

MSW REPORTAL

FACEBOOK

2018-11-16

Facebookbild

Nu dyker jobbet upp för dig som har lägst H30-certifikat som dykare. Till Sjöfartsverkets arbetsfartyg Fyrbjörn söker vi en anläggningsdykare. På Fyrbjörn får du arbeta med en mängd olika uppdrag utmed hela den svenska kusten. Det kan handla om nybyggen av fyrar, rivningar, ombyggnationer, blästring och målning. En del av uppgifterna är undervattensarbeten och det är för dem som vi behöver dig. Förutom att du är utbildad dykare behöver du också ha yrkeserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen, gärna med erfarenhet av arbete på högre höjd och färdigheter i klättring med bibehållen säkerhet. Du arbetar ombord på Fyrbjörn i 14-dagarspass och är därefter ledig i 14 dagar. Vi lovar dig mycket varierande arbetsuppgifter och att du får se platser och miljöer som få andra har sett - både över och under vattnet. Sista ansökningsdag är den 21 november. Läs mer om tjänsten och hur du söker här: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=217&ProjectId=189186&MediaId=3588 Foto: Niklas Maupoix