Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Sjöfartsverket besöker Västerhavsveckan

Nyhet 2022-08-04
Ett ankare  som står på en strand. Turkost hav i bakgrunden.

Den 6-14 augusti medverkar Sjöfartsverket på Västerhavsveckan. En temavecka som syftar till att uppmärksamma och öka kunskapen om havsmiljön i Västerhavet. Under en hel vecka i augusti varje år anordnar ett hundratal aktörer havsnära aktiviteter för alla åldrar. Sjöfartsverket medverkar för andra året i rad.

Västerhavsveckan invigs i Fjällbacka lördag den 6 augusti med tal, musik och intressanta samtal. Här finns möjlighet att inspireras av forskare, konstnärer och eldsjälar, alla med den gemensamma nämnaren – de älskar Västerhavet.

Sjöfartsverket finns på plats med tält och kommer bland annat att visa fyrmodeller, berätta om renovering av fyrar, uppdatering av båtsportkort, vårt miljöarbete, lotsning, isbrytning och mycket mer. För de mindre barnen anordnas aktiviteter såsom ”Rädda seglaren” och ”Skepp O´hoj”.

Sjöfartsverket finns på plats enligt följande:

6 augusti kl. 10–16, Nya hamnen, Fjällbacka
7 augusti kl. 10–16, Ångbåtspiren, Kungshamn
8 augusti kl. 10–16, Anderssons kaj, Lysekil
9 augusti kl. 10–16, Käringön
10 augusti kl. 10–16, Måseskär
12 augusti kl. 10–16, Marstrand
13 augusti kl. 10–16, Måseskär

Måseskärs fyr på Käringön

Tisdagen den 9 augusti klockan 11.00 berättar Kristian Sahlberg, Sjöfartsverket, om renoveringen av Måseskärs fyr. Fyren är ett statligt byggnadsminne vilket innebär att ett vårdprogram för fyrens underhåll tagits fram. Läs mer om renoveringen av Måseskärs fyr.

Hur blir vädret?

Hur observerar vi väder, vind och vattenstånd? Följ med Thomas Hammarklint från Sjöfartsverket på en rundvandring på Måseskär den 10 och 13 augusti klockan 10-16. Läs mer om rundvandringen.