Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Sydlig medvind i nya numret av Sjörapporten

Nyhet 2022-10-12

I höstens nummer av Sjörapporten kan du bland mycket annat läsa om flera Skånehamnar som utvecklas snabbt, om sjöfartens plats i nationell plan och om den nya helikopterbasen i Kristianstad.

I Skåne har sjöfarten haft en central roll sedan urminnes tider. I höstens tidning kan du läsa om hamnarna i Helsingborg, Malmö, Trelleborg och Ystad som är i snabb utveckling när det gäller teknik och hållbar tillväxt.

Vi skriver också om sjöfartens plats i nationell plan där det är klart med nya isbrytare och satsningar i sjöfartens infrastruktur. Omkring 14 miljarder kronor handlar de totala investeringarna om.

I Kristianstad gläds helikopterpersonalen åt den nya basen som ska ge en bättre och mer modern arbetsmiljö. Det är bland annat en ny hangar, verkstad och träningslokal. De nya lokalerna är faktiskt framtagna utifrån personalens egna skisser.

Du kan även läsa om Redo 2.0 som handlar om Sjöfartsverkets arbete för att stärka den sociala arbetsmiljön inom sjöfarten. Flera aktörer samlas kring frågor som trygghet och jämställdhet. Tillsammans med svenska rederier har det praktiska arbetet börjat med till exempel workshops med besättningar.

Det finns även ett läsvärt reportage om projektet navigationsstöd från land som syftar till att utveckla lotstjänsten med visionärt tänkande och nya arbetssätt.

Trevlig läsning önskar redaktionen!

Vill du prenumerera på Sjörapporten? Mejla till sjorapporten@sjofartsverket.se

En prenumeration är gratis.